Skip to main content

1. KLEUR
Door gebruik te maken van donkere stoffen, eventueel met dessins ontstaat er een intieme sfeer.

2. PLAFOND
Hou er rekening mee, dat een wit plafond de kleuren in de slaapkamer mooi zal reflecteren. Een plafond met een tintje zal er ervoor zorgen dat het plafond iets lager lijkt. Voor een enigszins sjieke slaapkamer kan gebruik gemaakt worden van sierlijsten van kunststof. Deze lijsten kleuren in een licht contrast (dus iets zwaarder aanzetten) met de wanden.

3. PLINTEN
Door de plinten in ongeveer dezelfde kleur te schilderen als de vloer lijkt de kamer iets ruimer.

4. GORDIJNEN
Een slaapkamer mag best een iets oversized gordijn hebben. Probeer ook eens te werken met koven. Deze koven kunnen heel eenvoudig van stof worden gemaakt. (Dubbel met eventueel een voering, zodat de stoffen koof mooi recht hangt). Bestel een extra stukje stof, hiermee kunnen dan de lampekapjes bij het hoofdeinde mee bekleedt worden.

5. DECORATIEF
Als de ruimte in de slaapkamer het toelaat, zet dan aan het voeteneind een bankje, stoeltje of een hocker (poef). De bank/stoel kan dan nonchalant worden bedekt met een extra stuk stof of een grand-foulard. Maak gebruik van de vele prachtige behangstoffen, border en lambrizeringachtige patronen.

6. VERLICHTING
Draai in de bedlampjes een gematteerde lamp en een hand- of snoerdimmertje. Hierdoor kan elke gewenste sfeer in een slaapkamer worden gecreëerd.Vergeet niet één of meerdere wandlampjes toe te passen. Hoogte; ongeveer 175 cm uit de vloer. Als er geen aansluitpunt is, eventueel op de zijkant van de garderobe-kast. Het snoer kan dan via de kast naar een contactdoos worden gevoerd. Als er een plafondverlichting aanwezig is, gebruik dan een kopspiegellamp. Hierdoor wordt het licht sfeervol over het plafond gestrooid. Als er ergens een TL-lamp in een slaapkamer gebruikt moet worden, neem dan Philipskleur 82. Dit is een warmwitte kleur, die overéénkomt met de kleur van een gloeilamp.

7. VLOER
Natuurlijk kan in bijzondere situaties gekozen worden voor een bijzondere vloer. Maar in het algemeen is het beste advies om te kiezen voor een zachte comfortabele vloer. Bijv. vloerbedekking. Als u niet een uitgesproken kleurmening heeft, gebruik dan de kleur: naturel, beige, raffia of zoiets. Deze kleur harmonieert heel mooi met uitgesproken kleuren. Als bijkomend voordeel suggereert deze kleur ook ruimte en straalt rust uit. (Vergeet dan niet de plinten dezelfde kleur te geven, zie punt 3).

8. OPSTELLING
Als de ruimte in een slaapkamer het toelaat, onderzoek dan eens of de garderobekast dwars op de muur kan komen te staan. Er ontstaat dan een soort kastenkamertje. De achterkant van de garderobekast kan dan bekleedt worden met een extra stuk stof en daar komt het hoofdeinde van het bed tegen aan te staan.

9. DETAILS
Eén of meerdere schilderijen geven een slaapkamer altijd iets extra’s. Vaak zijn de wanden nogal kaal of bedekt met een (te) klein schilderijtje. Durf iets meer!

10. HALOGEENSPOTS
Wees voorzichtig met halogeenspotjes in de slaapkamer. De goede spot heeft de goede lichthoek en de goede lichtkleur, die te combineren is met de kleur van gloeilampen. Maar bedenk dat een plafondspot recht in je ogen schijnt, voor zover u in bed ligt! Overweeg een dimmer.

Komt u er zelf niet uit neem dan contact op met ons. Wij werken samen met diverse interieur stylisten.

Topmuurtotaal regelt het allemaal!

topmuurtotaal wandafwerking

Gratis E-book met 80 tips over afwerking van uw nieuwbouw woning?

Leave a Reply