Skip to main content

Als je een interieur design opleiding hebt gedaan, dan wil je vast je kennis in de praktijk brengen. Nadat je je eigen huis hebt gerestyled, zijn je vrienden of ouders waarschijnlijk het eerste slachtoffer van jouw interieur design opleiding 😉 Maar uiteindelijk wil je natuurlijk ook betaalde opdrachten scoren. In dit hoofdstuk geef ik je wat tips hoe je, na je opleiding, aan opdrachten kunt komen.

Hoe vind ik een opdracht voor interieur design

Er zijn natuurlijk talloze manieren om aan opdrachten te komen. Hieronder 10 mogelijkheden:

  • Als je een groot eigen netwerk hebt dan is dat vaak een grote plus. Er is altijd wel iemand die een interieur designer nodig heeft.
  • Ga bloggen. Schrijf over jouw expertise en als je artikelen interessant en leuk genoeg zijn, komen via Google vanzelf mensen op je site.
  • Zorg altijd voor net dat ene beetje extra. Kwaliteit afleveren betaalt zich tegenwoordig steeds beter uit dankzij mond-tot-mond reclame.
  • Onderhoud je social media goed. Via Facebook, LinkedIn, Hyves en Twitter kun je veel nieuwe opdrachten als interieur designer verwerven.
  • Ga naar interieur design beurzen en congressen en praat daar met veel mensen. Laat kaartjes achter en laat zien wat jou onderscheid van de rest. Mensen onthouden dat, en je wordt vanzelf een keer gebeld als ze jouw vaardigheden nodig hebben.
  • Maak een account aan op Flickr en post daar foto’s van jouw werk. Dit is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook een mooie showcase van wat je kunt. Het allerbeste is een foto vóór en een foto ná!
  • Ga naar meubelzaken en vraag of je er een flyer neer mag leggen. Ketens wordt wat lastiger, maar eenmanszaken zijn er vaak wel voor in. Wellicht kun je een dealtje sluiten en ze aanprijzen bij jouw klanten. (mits je er echt achter staat)
  • Blijf in contact met je klanten. Stuur ze eens in de zoveel tijd een mailtje of ze nog tevreden zijn met je werk. Als je in beeld blijft zorgt dat op den duur altijd voor nieuwe opdrachten.
  • Begeef je op fora en geef gratis advies. Bij je reactie zet je (niet te opdringerig) een linkje naar jouw site. Zo bouw je autoriteit op.
topmuurtotaal wandafwerking

Gratis E-book met 80 tips over afwerking van uw nieuwbouw woning?

“Ben je écht trots op je werk? Trek je stoute schoenen aan en stuur foto’s en een inspirerend verhaal naar de bekende woonmagazines. Wie weet dat ze je verhaal plaatsen! Als je iets van je werk wilt laten zien, kan dat op deze site!”

Leave a Reply