Skip to main content

De woonkamer is de centrale plaats in je huis. Hier breng je in feite de meeste tijd bewust door, ontvang je de visite, eet je, kijk je tv en lees je de krant. Hoe je woonkamer is ingericht zegt vaak ook wat over je persoonlijkheid. Is het een rommeltje, heb je er leuke interieur ideeën in verwerkt of heb je er juist veel aandacht aan besteed.

De tips voor je woonkamer inrichting:

1. Vergeet bij je woonkamer inrichten nooit om de maten goed op te meten en ruime marges voor lege ruimte te houden. Een niet opgevulde ruimte kan je woonkamer een veel ruimtelijker gevoel geven.

2. Verlichting is heel bepalend voor de sfeer. Zeker in de donkere dagen. Echter verlichting stem je af op je inrichting, niet andersom. Verlichting hoef je dus niet mee te starten.

3. Het is leuk om webwinkels en woonoutlets af te struinen, ver voor je met het daadwerkelijke inrichten begint. Zo vorm je een goed beeld van wat je mooi vind en wat niet, zonder al voor een directe koopbeslissing te staan.

4. Zeker als je meerdere artikelen, of dure artikelen koopt in een winkel… vergeet niet te onderhandelen over de prijs! Je bent veel geld aan het uitgeven. Die bezorgkosten van 50 euro die je er eenvoudig aftroggelt, is toch weer bijna een etentje . (Je positie is altijd het sterkst als je laat blijken dat je het product ook al ergens anders hebt gezien)

5. Ga zo praktisch mogelijk om met de ruimte. Als je een platte tv hebt, kun je veel ruimte besparen door deze met een muurbeugel op te hangen. Koop ook niet een te grote salontafel, en creëer altijd een lekker looppad naar de andere ruimtes in huis zoals bv de keuken.

6. Creëer plekken voor frutsels. Post, kleine cadeautjes, spaarpunten, sleutelhangers… Je moet ze ergens kwijt, liefst uit het zicht!

7. Hetzelfde geldt trouwens voor alle kranten en magazines die je zo graag leest. Als je hier geen goede opbergplek voor hebt, dan is het toch sneller een rommeltje.

Woonkamer kleuren

Kleur is erg sfeerbepalend voor je interieur van je woonkamer en daarom een punt om goed op te letten bij het inrichtten van de woonkamer. Het is niet eenvoudig om precies die kleuren te kiezen waar jij je prettig bij voelt. Er zijn meer dan 80.000 verschillende kleuren mogelijk. Kijk op eens op onze Facebook pagina.

topmuurtotaal wandafwerking

Gratis E-book met 80 tips over afwerking van uw nieuwbouw woning?

Leave a Reply